Hotel Žebětínský dvůr Brno

Gastro & relax komplex v klidné části města Brna


Garance nejnižší ceny
Zrušit Nastavení

Speciality staročeské a moravské kuchyně 9.11. - 15.11.2012  | 03.11.2012

 

Staroceske 255x155pxNa jídelním lístku se objeví jídla z receptů našich babiček a prababiček. Budete moci ochutnat různé pokrmy a hlavně přílohy,  které se v dnešní gastronomii už moc nevyskytují. Naši kuchaři se při této akci budou  inspirovat v domácích kuchařkách svých babiček z oblasti  hanácka a velkopavlovicka odkud vesměs pocházejí.

 

 Studený předkrm 

50g Domácí husí paštika podávaná s bylinkovou bagetkou 55,-
Teplý předkrm 
100g Husí játra na tymiánu a cibulce podávaná s opečeným toustem 79,-
Polévka 
0,30l Husí polévka KALDOUN
(Jemně zahuštěný husí vývar s husími droby a domácími nočky)
39,-
Od 11.11.2012 v 11.00 hodin 
700g Svatomartinská pečená husa podávaná se třemi druhy zelí a třemi druhy domácích knedlíků 279,-
Hlavní jídla 
700g Pečená husa podávaná s bílým a červeným domácím zelím, houskovým a bramborovým domácím knedlíkem
POZOR!!! NEPLATÍ 11.11.2012
259,-
350g Konfitované kachní stehno podávané s dýňovým zelím a špekovým
knedlíkem
149,-
150g Filované kachní prso položené na smetanovém dušeném špenátu,
domácí chlupaté knedlíky
145,-
250g Stehno z králíka na smetaně, podávané s houskovým a karlovarským
knedlíkem, brusinkový terčík
125,-
200g Vykostěný králičí hřbet pečený nadivoko, podávaný s petrželovými brambůrky opékanými na pánvi

125,-