Listopad bude na Žebětínském dvoře plný klasických gastronomický
záležitostí, jako jsou martinské husí speciality. U nás již klasicky doplněné
o další pochoutky z kachního masa.
Svatomartinské hody jsou u nás tak rozsáhlé, že se jim budeme
věnovat přímo v kolonce „Svatomartinské hody“, kde se dozvíte o tom, co
pro Vás náš pan šéfkuchař letos vymyslel, co se urodilo na moravských vinicích a
kdy to všechno vlastně začne.
Letos se budeme také věnovat výlovům moravských rybníků, hlavně
toho Netínského. Ten patří našemu výhradnímu dodavateli čerstvých sladkovodních
ryb, rybníkářství Maria Podstatzka -
Lichtensteinová z Mostiště u Velkého Meziříčí. Během dvou posledních listopadových víkendů
naši kuchaři připraví řadu specialit ze sladkovodních ryb – můžeme se těšit na
amura s hříbkovou omáčkou a naším špekovým knedlíkem nebo štiku na grilu
v kmínové krustičce.